Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок пожежі на нафтобазі під Києвом загинуло 4 людини – МВС


Унаслідок пожежі на нафтобазі на Київщині загинули 4 людини. Про це Радіо Свобода повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

На своїй сторінці в Facebook він також повідомив, що на нафтобазі знайшли тіла трьох рятувальників.

У МВС повідомляли, що станом на 17:00 9 червня відомо про дві загиблі людини. Дванадцять з травмами перебувають у лікарні, з яких сім працівників ДСНС України, та ще двоє вважаються безвісти зниклими.

За фактом загибелі людей під час пожежі на нафтобазі міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Ліквідація пожежі триває. За даними ДСНС, продовжують горіти лише три резервуари, решта резервуарів зруйновані, рятувальники зайшли на територію нафтобази і ліквідовують незначні осередки пожежі.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. ( всього на нафтобазі 17 резервуарів)

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

За словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

Дим від пожежі на нафтобазі під Києвом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

XS
SM
MD
LG