Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: рятувальники зупинили поширення вогню з нафтобази у бік військової частини


Пожежа на нафтобазі, 9 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі, 9 червня 2015 року

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що станом на 18:30 рятувальники зупинили поширення вогню у бік військової частини, що розташована за 50 метрів від межі пожежі.

За повідомленням прес-служби відомства, також зупинена можливість поширення вогню у бік нафтобази «КЛО», ймовірність повторних вибухів є мінімальною.

Екологічні служби постійно моніторять ситуацію, наразі токсичних продуктів у атмосфері нема, додаютьу ДСНС.

Раніше у Міноборони повідомляли про часткову евакуацію техніки з військової бази.

Ліквідація пожежі триває. За даними ДСНС, продовжують горіти лише три резервуари, решта резервуарів зруйновані, рятувальники зайшли на територію нафтобази і ліквідовують незначні осередки пожежі.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Всього на нафтобазі 17 резервуарів, із них сьогодні горіли вже 16.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

За словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG