Доступність посилання

ТОП новини

Російська «Нова газета» заявляє про погрози її журналістці


Олена Мілашина
Олена Мілашина

Журналістці «Нової газети» Олені Мілашиній погрожують вбивством, заявляють у редакції цього російського видання. Керівництво газети звернулося до адміністрації президента Росії і в правоохоронні органи із закликом звернути увагу на публікацію інформаційного агентства «Грозний-інформ» під назвою «США ходить пішаками».

Автор статті, заступник директора грозненського агентства Мавсар Вараєв аналізує новітню історію Росії, ситуацію в світі і ситуацію в країні після вбивства опозиціонера Бориса Нємцова. Заключна частина матеріалу має назву «Олена Мілашина і сакральні жертви». У ній автор ставить в один ряд журналістку Анну Політковську, опозиціонера Бориса Нємцова і кореспондентку «Нової газети». «Якщо покопатися в біографії Мілашиної, то з нею відбувається приблизно те ж саме, що і з Політковською. Використовуються ті ж прийоми, і цілком ймовірно, що наступною сакральною жертвою стане саме Олена Мілашина, тільки виконавці цього разу будуть точно не кавказці», – пише Вараєв.

У відповідь на цей матеріал керівництво «Нової газети» звернулося до правоохоронних органів. Колеги Мілашиної також зажадали від поліції гарантувати безпеку журналістки і дати законну оцінку діям тих, хто їй погрожує.

Мілашина першою розповіла про підготовку весілля керівника одного з відділів поліції в Чечні і неповнолітньої дівчини. Після невдалої спроби зустрітися з нареченою Мілашиній у Чечні порадили стежити за особистою безпекою. У «Новій газеті» це назвали погрозами і зупинили діяльність у Чечні.

XS
SM
MD
LG