Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: залізничника пожежного потяга вважають зниклим безвісти


Рятувальники не можуть встановити зв’язок з членом екіпажу пожежного поїзда, залученого до ліквідації пожежі на нафтобазі у Васильківському районі Київщини, повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Його вважають зниклим безвісти.

Раніше повідомляли, що внаслідок пожежі загинули чотири людини, 12 були поранені: 6 співробітників ДСНС і 6 залізничників.

«На цей час на території бази триває вигоряння шести цистерн. Якщо вчора з ночі було 12 цистерн, то на ранок – шість цистерн. Ніякої загрози з приводу поширення пожежі як у бік військової частини, нафтобази «КЛО», так і в бік аеродрому цієї військової частини немає. Ніяких підстав для паніки щодо наявності в повітрі токсичних речовин немає», – цитує Чечоткіна прес-служба ДСНС.

Зняте з безпілотника гасіння пожежі на нафтобазі на Київщині
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що до палаючої нафтобази підтягнуть пожежні танки. «Це полегшить підхід і роботу рятувальників», – заявив голова МВС.

Пожежний танк – гусенична пожежна машина, створена на основі танка Т-64 інженерами Харківського бронетанкового ремонтного заводу в 2010 році. Основною сферою застосування пожежних танків є ліквідація полум’я в місцях з утрудненим доступом і на складах боєприпасів.

Пожежникам вдалось локалізувати вогонь – Аваков про займання на нафтобазі під Києвом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:49 0:00

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, вранці 9 червня на місці займання сталися вибухи. Нині пожежу локалізували, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков із посиланням на думку фахівців стверджує, що найбезпечніший варіант гасіння пожежі на нафтобазі під Києвом – «дати вигоріти».

У ДСНС інформували про тимчасове відселення мешканців зони радіусом у 2 кілометри від місця пожежі, але евакуації не здійснювали, хоч і підготувалися до неї. МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

У МВС розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG