Доступність посилання

ТОП новини

На окупованих територіях України «маніпулюють дітьми» – уповноважений з прав дитини


Микола Кулеба
Микола Кулеба

Росія і місцеві сепаратисти на окупованих територіях українського Донбасу маніпулюють свідомістю дітей, використовуючи для цього як освітні дисципліни, так і засоби масової інформації, заявив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«Проблема маніпулювання дітьми: ми нині бачимо, що на окупованих територіях і, на жаль, також на лінії зіткнення і на нашій, звільненій території працюють російські засоби масової інформації. Ми прекрасно бачимо, як вони впливають на свідомість населення, у тому числі і дітей. Там дуже важко працювати, оскільки навіть за наявності соціальних працівників дуже багато часу йде на те, щоб достукатися до свідомості тих людей, які там проживають», – наголосив Кулеба.

За його словами, після повернення анексованого Криму й окремих територій Донбасу під контроль України перед українським суспільством, ЗМІ, освітянами постане велике завдання – реінтеграція тамтешніх дітей в український гуманітарний простір.

Раніше Кулеба заявляв, що на непідконтрольних Україні територіях Донбасі може перебувати близько 500 тисяч дітей. Точних даних, за його словами, не може дати «навіть незаконна влада тієї території».

XS
SM
MD
LG