Доступність посилання

ТОП новини

Мельничуку вручили клопотання про обрання запобіжного заходу – адвокат


Сергій Мельничук
Сергій Мельничук

У прокуратурі народному депутатові Сергієві Мельничуку вручили клопотання про обрання запобіжного заходу, повідомив адвокат депутата Ігор Мельник.

Адвокат також повідомив про невизнання зняття депутатської недоторканності зі свого підзахисного.

Мельничуку вручили клопотання про обрання запобіжного заходу – адвокат
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

«Навіть на довідці про доходи, виданій Сергієві Мельничуку, стоїть печатка Верховної Ради з тризубом, а в постанові про зняття депутатської недоторканності навіть печатки такої немає. Навіть якщо Віктор Миколайович надав слідчому свої повноваження внести ту підозру, немає документа, що з Мельничука знята депутатська недоторканність – без печатки і підпису цей документ не буде легітимним, такий документ має бути з гербовою печаткою і підписаний головою Верховної Ради в оригіналі, а не копія, з мокрою печаткою і мокрим підписом. Може, Гройсман взагалі його не підписав», – сказав адвокат депутата Ігор Мельник.

Сам депутат не визнає вручення підозри правомірним і має наміри позиватися на неправомірні дії Генпрокуратури, але на суд обіцяє з’явитися.

«На суд прийду, бо якщо не прийду на суд, чи навіть спізнюся, мене може чекати доля Клюєва – одразу звинуватять і подадуть в розшук, тому треба буде все робити вчасно», – сказав Мельничук.

Печерський суд сьогодні має розглянути питання щодо обрання запобіжного заходу Мельничуку.

3 червня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»).

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Ради подання про зняття з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура поінформувала, що підозрює народного депутата Сергія Мельничука в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

XS
SM
MD
LG