Доступність посилання

ТОП новини

Попередні дані слідства: деякі споруди «БРСМ-нафта» побудувала без дозвільних документів


Пожежа на нафтобазі під Києвом
Пожежа на нафтобазі під Києвом

У МВС повідомляють, що споруди на нафтобазі компанії «БРСМ-нафта» були побудовані без оформлення дозвільних документів. Про це свідчать попередні результати слідства.

«Комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії «БРСМ-нафта» було побудовано без оформлення дозвільних документів і не вводилося в експлуатацію належним чином, що може свідчити про незаконне виготовлення та зберігання протягом тривалого часу фальсифікованих підакцизних нафтопродуктів, в тому числі – бензину», – йдеться у повідомленні.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко заявляв, що ця компанія отримувала повідомлення про невідповідність пожежним нормам.

Після пожежі на нафтобазі під Києвом міліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки на об’єктах зберігання нафтопродуктів, які спричинили тяжкі наслідки та загибель людей.

9 червня у МВС повідомили, що розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, вранці 9 червня на місці займання сталися вибухи. Нині пожежа триває. Внаслідок пожежі загинули чотири людини, 12 були поранені: 6 співробітників ДСНС і 6 залізничників. На даний час рятувальники не можуть встановити зв’язок із членом екіпажу пожежного поїзда, його вважають зниклим безвісти.

XS
SM
MD
LG