Доступність посилання

ТОП новини

У компанії «БРСМ-нафта» готові компенсувати «екологічні» збитки – Мельничук


Пожежа на нафтобазі під Києвом 9 червня, 2015 року
Пожежа на нафтобазі під Києвом 9 червня, 2015 року

У компанії «БРСМ-нафта» заявляють про готовність компенсувати збитки через пожежу на нафтобазі на Київщині. Про це Радіо Свобода заявив директор департаменту стратегічного маркетингу «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук.

«Мені незрозумілий механізм, як вирахувати цей збиток. Звичайно, якщо є якісь формули розрахунку цього збитку, ми не відмовляємося, ми не ховаємося. Ми готові понести ці збитки», – зазначив він.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, вранці 9 червня на місці займання сталися вибухи. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. 9 червня у ДСНС повідомляли, що палали 16 резервуарів. Всього на нафтобазі 17 резервуарів. Наразі пожежа триває.

Внаслідок пожежі загинули чотири людини, 12 були поранені: 6 співробітників ДСНС і 6 залізничників. Доля ще одного залізничника наразі не відома. На даний час триває ліквідація пожежі.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

У МВС розглядають кілька версій причин масштабної пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта»: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал. Згодом у МВС повідомили, що, за результатами попереднього слідства, комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії «БРСМ-нафта», було побудовано без оформлення дозвільних документів і не вводилося в експлуатацію належним чином.

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG