Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: в лавах сепаратистів можуть бути неповнолітні


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що спостерігачі її Спеціальної моніторингової місії в України бачили в лавах збройних сепаратистів імовірних неповнолітніх осіб.

Як мовиться в повідомленні ОБСЄ, що стосується даних за вівторок, 9 червня, того дня спостерігачі бачили серед членів угруповання «ДНР» на блокпості на північно-східному в’їзді до захопленої сепаратистами частини села Широкина під Маріуполем юних дівчат і хлопців зі зброєю. При цьому дехто з хлопців, за оцінками членів місії, були неповнолітні.

Там спостерігачі хотіли поговорити з цивільними мешканцями села, але сепаратисти заявили, що всіх, хто ще лишався, евакуювали за п’ять днів до приїзду місії; перед цим місія ОБСЄ не їздила до Широкина з міркувань безпеки ще з 14 травня.

Водночас того ж дня, у вівторок, до місії подзвонив телефоном один із мешканців Широкина й повідомив, що їх там іще лишилося тринадцять осіб.

Також ОБСЄ повідомляє про нові порушення того дня режиму припинення вогню, найбільше в регіоні Донецька. Там спостерігачі почули чи побачили загалом 331 вибух у різних напрямках від спостережного пункту на вокзалі, що були спричинені вогнем зі 122-міліметрової артилерії, 120-міліметрових мінометів і зенітних установок калібрів 32 і 23 міліметри.

Крім того, спостерігачі місії зафіксували за допомогою безпілотника низку порушень режиму відведення важких озброєнь із боку угруповання «ДНР».

Цього разу про порушення з боку українських військ не повідомлено, але попередніми днями такі порушення теж фіксували регулярно.

XS
SM
MD
LG