Доступність посилання

ТОП новини

Папа закликає Путіна до щирих зусиль задля миру в Україні


Папа Франциск і Володимир Путін під час приватної авдієнції у Ватикані, 10 червня 2015 року
Папа Франциск і Володимир Путін під час приватної авдієнції у Ватикані, 10 червня 2015 року

Папа Римський Франциск у перебігу авдієнції президентові Росії Володимирові Путіну, який прибув із візитом, закликав його вжити щирих і великих зусиль, щоб досягти миру в Україні, повідомила прес-служба Ватикану.

Співрозмовники дійшли згоди, що необхідно відновити клімат діалогу, що всі сторони мають виконати мінські домовленості і що необхідно реагувати на серйозну гуманітарну ситуацію в частині сходу України, мовиться в повідомленні.

Також вони обговорили становище на Близькому Сході, в Сирії й Іраку, інформує Ватикан.

У перебігу зустрічі, що протривала близько 50 хвилин, серед іншого, папа подарував Путіну медальйон із зображенням ангела миру і закликав його будувати «світ солідарності й миру, що заснований на справедливості».

Одночасно з авдієнцією відбулася й зустріч секретаря Ватикану з зовнішніх відносин Пола Річарда Ґаллаґера і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, в перебігу якої вони теж говорили головно про конфлікт в Україні і становище на Близькому Сході, повідомили у Ватикані.

Володимир Путін, який раніше в середу, 10 червня, в перебігу візиту до Італії зустрівся з її прем’єр-міністром Маттео Ренці в Мілані, прибув до Рима, де також мав зустріч із президентом Італії Серджо Маттареллою. Через ці переговори й затримки в дорозі – так пояснив у Москві речник російського керівника Дмитро Песков – Володимир Путін запізнився на авдієнцію в папи приблизно на годину.

Крім того, речник Кремля повідомив, що ввечері, перед поверненням до Москви, президент Росії мав уже на летовищі приватно зустрітися з колишнім прем’єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі.

XS
SM
MD
LG