Доступність посилання

ТОП новини

Standard & Poor’s далі знижує рейтинг Греції


Рейтингове агентство Standard & Poor’s далі знизило в середу вже й так низький рейтинг Греції на одну позначку до рівня «CCC» після того, як Афіни через брак коштів не сплатили вчасно належної суми для обслуговування свого боргу Міжнародному валютному фондові.

Це відкладення, як виглядає, свідчить, що уряд Греції ставить пенсійні та інші внутрішні витрати вище від своїх планових боргових зобов’язань, наголосило агентство, мотивуючи свій крок і пов’язаний із ним негативний прогноз на майбутнє.

Без радикальних змін, які змусили б економіку зростати, і без глибокої реформи державного сектора борги Греції сплатити не вдасться, мовиться в повідомленні агентства.

Якщо Греція не досягне домовленості з МВФ і Європейським союзом про надання їй фінансової допомоги на суму у 7 мільярдів 200 мільйонів євро, уряд Греції, найімовірніше, опиниться у стані дефолту за своїми комерційними боргами протягом наступних 12 місяців, попередили у Standard & Poor’s.

Тим часом Греція досі сперечається з європейськими лідерами щодо умов отримання цієї допомоги. Вона мала сплатити МВФ 1 мільярд 600 мільйонів євро 5 червня, але її урядовці раніше заявляли, що платити нічим. Афіни відклали цю сплату до кінця місяця.

XS
SM
MD
LG