Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада продовжила ліцензію телеканалу «Інтер» на 7 років


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Національна рада з телебачення і радіомовлення продовжила телеканалу «Інтер» термін дії ліцензії на мовлення на 7 років.

За повідомленням прес-служби Нацради, рішення про продовження терміну дії ліцензії ухвалили одноголосно.

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що після вивчення усіх аспектів не бачить законних причин не продовжувати ліцензію телеканалу.

Також його заступник Григорій Шверк наголосив, що «юридичних підстав не продовжувати термін дії ліцензії «Інтеру» немає».

28 травня Нацрада не змогла розглянути питання продовження ліцензії телеканалу через відсутність кворуму на засіданні.

У січні цього року телеканал «Інтер» отримав попередження від Нацради з питань телебачення і радіомовлення через транслювання «Блакитного вогника» з Росії у Новорічну ніч. Отримання трьох попереджень дає Нацраді право подати до суду про позбавлення каналу ліцензії.

25 травня у МВС повідомили про початок досудового розслідування щодо телеканалу «Інтер» за двома фактами – перешкоджання професійній діяльності журналістів та зловживання владою.

У МВС уточнили, що у 1997 та 1999 роках невстановлені службові особи Фонду державного майна України, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу «Інтер», у результаті цього державі завдані збитки в сумі понад 800 мільйонів доларів США.

Також, за даними міліції, продовж 2010-2011 років невстановлені особи з числа засновників телеканалу «Інтер» вчиняли вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу, зокремаздійснювали контроль за змістом інформації.

На початку 2013 року компанія GDF Media Limited Дмитра Фiрташа придбала Inter Media Group у K.H. Media Limited, яка належить Валерiю Хорошковському.

До медiагрупи Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали «Iнтер», «Iнтер+», НТН, К1, К2, «Ентер», «Ентер-Фiльм», «Мега», «MTV Україна», а також iншi компанiї у сферi продакшн i маркетингу.

Телеканал «Iнтер» входить до трiйки найпопулярнiших телеканалiв України.

XS
SM
MD
LG