Доступність посилання

ТОП новини

У Києві немає перевищення концентрації забруднюючих речовин – КМДА


Пожежа на нафтобазі під Києвом, 10 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі під Києвом, 10 червня 2015 року

У Києві не виявлено перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин через пожежу на нафтобазі на Київщині, повідомляє прес-служба КМДА.

В управлінні столичної Держсанепідслужби зазначають, що за результатами досліджень на 25 точках спостережень, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин (азот діоксиду, вуглецю оксиду та сірчистого ангідриду) у атмосферному повітрі столиці не виявлено.

У КМДА зауважують, що на покращення ситуації вплинула зміна напрямку вітру.

9 червня у КМДА повідомляли, що дослідження атмосферного повітря, які проводять в Києві, показують, що вміст у ньому речовин, які утворюються в процесах горіння, перевищує гранично допустимі концентрації. Водночас у ДСНС заявляли про відсутність токсичних продуктів у атмосфері.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» спалахнула 8 червня у другій половині дня, вранці 9 червня на місці займання стали вибухи, вчора ввечері та сьогодні вранці на нафтобазі сталися чергові вибухи. За даними ДСНС, станом на 11:00 11 червня на нафтобазі горить 3 ємності об’ємом 800 кубічних метрів, немає загрози розповсюдження вогню в бік нафтобази KLO та військової частини, які розташовані поруч, пожежники контролюють 50% території нафтобази.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

У МВС розглядають кілька версій причин пожежі: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, навмисний підпал. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG