Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 2 військових загинули, 13 поранені на Донбасі минулої доби


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на сході України загинули двоє українських військовослужбовців, 13 були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«З огляду на активізацію бойових дій, численні провокації і застосування важкого озброєння з боку противника, сили АТО зазнали втрат по всій лінії зіткнення», – сказав він.

За словами речника, на Маріупольському напрямку бойовики обстрілюють позиції силовиків зі 152-міліметрових гармат поблизу Мирного і Бердянського. Також тривають важкі бої у Широкиному, додав Лисенко.

Він заявив, що у прилеглих населених пунктах на окупованій території – Саханці, Безіменному, Дзержинському – бойовики зосередили значні сили мінометів і великокаліберної артилерії, забороненої мінськими домовленостями, й активно її застосовують.

На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту, повідомив Лисенко. «Також не вщухає вогонь ворожих 120-мм мінометів та 122-мм гармат, які дислокуються на території зруйнованого аеропорту і селища Спартак. Окрім цієї ділянки оборони, противник порушив режим тиші південніше – в Мар’їнці, Красногорівці і Старогратівці, а також північніше – в районі Горлівки», – сказав речник.

Він назвав ситуацію на Луганському напрямку не менш складною. «Вчора бойовики здійснили обстріл наших позицій в районі Новотошківського з реактивних установок «Град» та 152-мм гармат. Не вщухають бої і північніше – в районі Трьохізбенки та Сокільників, де відбулося бойове зіткнення з противником. Тривають ворожі обстріли та провокації поблизу Попасної, Золотого, Щастя та станиці Луганської», – сказав Лисенко.

Раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що внаслідок обстрілу блокпосту на Луганщині один військовий загинув, четверо були поранені.

Сепаратисти звинувачують в обстрілах українську сторону. На своїх сайтах вони повідомляють про бойові дії в районах Горлівки, Донецька і Широкина.

Мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG