Доступність посилання

ТОП новини

Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук Шуляка – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук колишнього командувача Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Станіслава Шуляка. Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За його словами, Інтерпол відмовив у міжнародному розшуку Шуляка, вбачаючи у цьому зверненні ознаки політичних переслідувань.

Горбатюк також зауважив, що колишній командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк може перебувати на території Росії або в Криму.

Представник ГПУ наголосив, що 9 червня цього року Шуляку повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 408 Кримінального кодексу (дезертирство), це додаткова підозра для Шуляка, оскільки раніше йому було повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень.

Раніше сьогодні Генпрокуратура повідомила про оголошення в розшук колишнього керівника Головного управління МВС України – командувача внутрішніх військ.

Водночас Інтерпол поки не отримував нових матеріалів, що стосуються розшуку Станіслава Шуляка, про це виданню РБК-Україна повідомив директор українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

Колишній командувач внутрішніх військ МВС часів президентства Віктора Януковича Станіслав Шуляк також перебуває у розшуку СБУ за статтею «перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки».

Наприкінці лютого минулого року Генпрокуратура заявила про необхідність розшукати 24 посадовців режиму Януковича, у тому числі Шуляка, через їх причетність до масових убивств людей у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014-го.

Шуляк був командувачем внутрішніх військ МВС з травня 2012 року по лютий 2014 року.

XS
SM
MD
LG