Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ми готові до відновлення економічних зв’язків з окупованими територіями Донбасу


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Економічні зв’язки з тимчасово окупованими територіями Донбасу будуть відновлені за умови відновлення контролю над кордоном, що передбачають Мінські угоди. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

«Ми прагнемо й готові в будь-який час повністю відновити економічні зв’язки з тимчасово окупованими територіями Донеччини та Луганщини, зняти всі внутрішні бар’єри і обмеження на шляху пересування людей і товарів. Але за умови, що ми відновлюємо контроль над зовнішнім кордоном, як це і передбачено Мінськими угодами», – зазначив він у Маріуполі.

Порошенко наголосив, якщо ні, то економічні зв’язки з цими регіонами залишаться на поточному рівні.

11 квітня опублікованому в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня. Україна» на той час голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко наголосив, що «для тверезого погляду слід розуміти, що насправді розірвати економічні зв’язки між окупованою і не окупованою територією неможливо». Після цього його назвали «колаборантом», також лунали заяви про намір ініціювати його відставку. Сьогодні Кіхтенка звільнили.

Після цього голова адміністрації президента України Борис Ложкін зазначив, що виконання Мінських домовленостей має допомогти відновити «економіку та економічні ланцюжки» в окремих районах Луганської та Донецької областей.

XS
SM
MD
LG