Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія і Австрія розслідують можливе шпигунство на ядерних переговорах щодо Ірану


У Швейцарії і Австрії повідомляють, що почали розслідування можливого шпигунства на переговорах щодо ядерної програми Ірану, які відбувалися на території цих країн.

Про це оголосили після того, як у середу, 10 червня, російська компанія комп’ютерної безпеки Kaspersky Lab заявила, що для стеження за місцями переговорів був використаний комп’ютерний вірус.

За словами компанії, вона виявила цей вірус у трьох готелях у Європі, в яких відбувалися переговори, а також у власних комп’ютерах.

І російська компанія, і американська компанія комп’ютерної безпеки Symantec заявляють, що комп’ютерний код вірусу схожий на виявлений раніше у шпигунських програмах, які, за словами експертів, розробив Ізраїль.

В Ізраїлі заступник міністра оборони Елі Бен-Даган заперечив, що кібернапад здійснила його країна.

У лютому США звинувачували Ізраїль у використанні вибіркових витоків інформації з переговорів щодо ядерної програми Ірану для того, щоб спотворити американську позицію на них.

Ізраїль засуджує ці переговори, заявляючи, що має сумнів, що будь-яка досягнена на них домовленість зможе справді обмежити ядерні амбіції Ірану.

XS
SM
MD
LG