Доступність посилання

ТОП новини

У рамках Угоди про асоціацію в українське законодавство впроваджено лише 2 нормативи ЄС – моніторинг


Слідкувати на імплементацією Угоди про асоціацію тепер можна онлайн
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Слідкувати на імплементацією Угоди про асоціацію тепер можна онлайн

Лише два нормативи Європейського союзу впроваджено в українське законодавство для виконання Угоди про асоціацію станом на 11 червня – такий результат моніторингу гармонізації українського законодавства із законодавством ЄС у рамках Угоди про асоціацію під назвою «Навігатор Угоди».

«Навігатор», онлайн-версія якого розміщена на сайті «Європейська правда», загалом містить 426 норм законодавства ЄС, які Україна повинна імплементувати. Цей онлайн-інструмент дозволяє чітко оцінити обсяг та терміни виконання завдань щодо євроінтеграції для українського уряду та парламенту.

«Я зайшов на цей сайт і побачив, що це дійсно хороший інструмент. Якщо ви бажаєте проводити публічні дебати, щоб критикувати чи хвалити реформи, треба це будувати на якомусь фактажі. Угода про асоціацію – це дуже складний документ, понад 2 тисячі сторінок. Інколи його важко зрозуміти навіть експертам. Напрацьований інструмент дозволить громадянському суспільству не лише очікувати, що ЄС, МВФ чи інші донори будуть чинити тиск на український уряд, а й самим вимагати реформ. Головне – пам’ятати, що Україна це робить для себе. А результат буде корисним для обох сторін», – сказав перший секретар представництва ЄС в Україні Жослен Ґітон.

Як працює «Навігатор Угоди»?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:22 0:00

Раніше заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків повідомляв, що в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна виконала 13 із запланованих 488 завдань.

Угода про асоціацію передбачає імплементацію низки нормативно-правових актів ЄС (директив, регламентів, рішень Ради ЄС тощо) в українське законодавство окремими частинами до 2026 року.

XS
SM
MD
LG