Доступність посилання

ТОП новини

Київ: рівні забруднення повітря перевищуються через пожежі торф’яників


У Києві виявлені перевищення гранично припустимих концентрацій забруднювальних речовин у повітрі через пожежі на торф’яних полях у Київській області, повідомила Київська міська державна адміністрація.

За даними головного управління Держсанепідслужби в Києві, через такі пожежі в місті Ірпені і в селі Биківні ці концентрації в Києві перевищені нині в 1,12–4,0 рази.

Зокрема, на 9 точках контролю з 25 зафіксовано перевищення показників вмісту сірчистого ангідриду, діоксиду азоту, оксиду вуглецю та формальдегіду, мовиться в повідомленні.

Як кажуть у КМДА, наразі у столиці продовжуються заходи для зниження концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі.

Тим часом сильна пожежа, що вже четверту добу триває на нафтобазі в селі Крячки на околиці селища Глевахи Васильківського району в Київській області, в четвер, 11 червня, не призводила до небезпечних екологічних впливів, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій і в Київській обласній державній адміністрації.

Столична Держсанепідслужба теж раніше повідомляла, що перевищення гранично припустимих концентрацій забруднювальних речовин (діоксиду азоту, оксиду вуглецю та сірчистого ангідриду) в атмосферному повітрі Києва не було виявлено.

XS
SM
MD
LG