Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: сепаратисти далі порушують мінські угоди


На місці нічного обстрілу в Горлівці, фото 11 червня 2015 року
На місці нічного обстрілу в Горлівці, фото 11 червня 2015 року

У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомляють, що сепаратисти продовжують порушувати умови мінських домовленостей.

«Підконтрольні російські владі незаконні збройні формування … застосовують заборонені цією угодою зразки озброєння», – заявив речник АТО Антон Миронович.

За його словами, «найгостріше сьогодні було на донецькому напрямку»: Піски, Опитне, Гранітне, Андріївку, Новомихайлівку обстрілювали зі 120-міліметрових мінометів, 122-міліметрових гаубиць, стрілецької зброї, гранатометів, а також озброєння бойових машин. Вони також знову стріляли зі 120-міліметрових мінометів і танку по Мар’їнці. Також ворожий танк вчергове обстріляв житлові квартали у Водяному.

Поблизу Маріуполя загарбники двічі обстріляли з 152-міліметрових артилерійських систем населений пункт Новоселівка Друга. В цьому районі по Чермалику били 120-міліметрові міномети противника.

Біля Луганського, що неподалік Артемівська, українські позиції бойовики обстріляли з мінометів.

Відео: Військове телебачення України

Крім того, речник АТО додав, що, за інформацією Спільного центру контролю та координації, в середу, 10 червня, близько 22-ї години з шахти імені Гагаріна, що розташована на тимчасово підконтрольній сепаратистам території, по західній околиці так само захопленої сепаратистами Горлівки били з мінометів калібром 120 міліметрів. Внаслідок обстрілів загинуло троє мирних мешканців, стільки ж були поранені.

Сепаратисти, зі свого боку, заявляють про обстріли Донецька з боку українських військ.

Так само вони звинуватили у згаданому обстрілі Горлівки українську сторону.

Тим часом саме в окупованій Горлівці місцеві мешканці багато разів фіксували в записах у соцмережах і у відеозаписах, що обстріли житлових кварталів міста здійснюються з територій, захоплених сепаратистами.

Зокрема, з приводу згаданого обстрілу Горлівки в ніч із середи на четвер прокуратура Донецької кваліфікувала його як теракт, повідомивши, що житлові квартали міста обстріляли з важкої артилерії сепаратисти з угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG