Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі поранені 10 військових, загиблих немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За добу на сході України через активні бойові дії були поранені 10 українських військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку вчора ситуація в цілому була спокійною.

«Противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм гармат та мінометів в районі Павлопольського водосховища. На Донецькому напрямку велися активні бойові дії поблизу аеропорту. Противник активно застосовує заборонене важке озброєння – гармати і танки, які зосереджені практично на самій лінії зіткнення. Також зафіксовано ведення артилерійського вогню по наших позиціях в районі Мар’їнки, Старогнатівки і Гранітного. В районі Горлівки ворог застосовував 120-мм міномети, а також зафіксовано роботу снайперів бойовиків», – сказав Лисенко.

Речник заявив, що бойовики вночі обстрілюють контрольовану ними ж Горлівку. «10 червня з шахти імені Гагаріна, що розташована на окупованій території, по західній околиці Горлівки били з мінометів калібром 120 мм. Внаслідок обстрілів були загиблі та поранені серед мирних мешканців. Це було зафіксовано черговою зміною СЦКК. Також факт обстрілу та координати позиції бойовиків, з якої вівся вогонь, підтверджує артилерійська розвідка ЗСУ», – сказав Лисенко.

Він додав, що на Луганському напрямку бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО на широкій ділянці фронту – від Попасної до російського кордону.

Сепаратисти звинувачують сили АТО в 36 обстрілах своїх позицій, зокрема Горлівки, де, за їхніми даними, поранені дві літні жінки.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG