Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі бойовики з танків обстріляли Водяне і Авдіївку – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, ілюстративне фото
Проросійські сепаратисти, ілюстративне фото

За добу на Донбасі бойовики здійснили близько 60 обстрілів по позиціях українських військ та мирних населених пунктах, з танків обстріляли Водяне і Авдіївку.

За даними прес-центру штабу АТО, найскладнішою ситуація є на донецькому напрямку.

«Піски, Опитне, Водяне, Мар’їнку, Авдіївку та Новомихайлівку ворог щільно обстрілював з 122-міліметрової гаубиці, 120-міліметрових мінометів, танків, гранатометів та стрілецької зброї. Всього на цьому напрямку зафіксовано понад 40 обстрілів», – мовиться у повідомленні.

Українські військові зазначають, що біля Артемівська по Лозовому, Майорську й Луганському бойовики стріляли з мінометів калібру 120 міліметрів та зі 152-міліметрових артилерійських систем.

На Луганщині бойовики із мінометів обстріляли Золоте, додають у штабі АТО.

Крім того, українські представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін сьогодні повідомили, що у районі Тельманова зафіксовано нагромадження значної кількості броньованої техніки проросійських бойовиків, а поблизу Шахтарська було зафіксовано пересування двох одиниць зенітно-ракетного комплексу «Тор-М2».

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню і заявляють, що в результаті обстрілів з боку сил АТО загинули 2 мирні жителі, 9 поранені.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, асторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG