Доступність посилання

ТОП новини

Керівник ООН закликає Узбекистан припинити тортури і примусову працю


Пан Ґі Мун, архівне фото
Пан Ґі Мун, архівне фото

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав у п’ятницю президента Узбекистану Іслама Карімова припинити використовувати примусову працю на збиранні бавовни і поліпшити ставлення до ув’язнених.

Як сказав він після зустрічі в Ташкенті, «Карімов наголосив на важливості верховенства права, але написані закони мають діяти в реальному житті».

За словами керівника ООН, Узбекистан уже зробив важливий поступ у подоланні дитячої праці на збиранні бавовни, і тепер треба подолати й мобілізацію для цього збирання вчителів, лікарів та інших службовців.

«Не може бути миру й розвитку без дотримання прав людини», – наголосив він.

Напередодні візиту Пан Ґі Муна до Узбекистану правозахисники закликали його порушити під час розмови з Ісламом Карімовим питання тортур і примусової праці.

Правозахисні організації різко критикують становище з правами людини в Узбекистані, заявляючи, що в цій країні за ґратами перебувають тисячі ув’язнених із політичних і релігійних міркувань, поширені тортури і безпідставні затримання. Карімов виправдовується необхідністю твердо протистояти поширенню радикального ісламізму.

XS
SM
MD
LG