Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: під час нічного нападу на консульство в Росії телевізійники були там через 5 хвилин


Під час нічного нападу на консульство України в Ростові-на-Дону
Під час нічного нападу на консульство України в Ростові-на-Дону

У Міністерстві закордонних справ повідомляють, що під час нападу на будівлю генерального консульства України в Ростові-на-Дону в Росії в ніч на суботу знімальні групи російських телевізійників були на місці події вже через 5–7 хвилин від початку і здійснювали зйомку всього нападу.

Як повідомила керівник прес-служби МЗС Олена Ващенко агентству «Інтерфакс-Україна», знімальні групи були з російського «Першого каналу» і каналу LifeNews.

За її словами, ушкодження, завдані під час нападу майну консульства, зокрема, комп’ютерам і оргтехніці, можуть призвести до тимчасового припинення прийому громадян України з консульських питань.

За словами Ващенко, в результаті нападу було значно пошкоджено фасад і внутрішні приміщення консульства: з фасаду зірвано табличку з графіком роботи установи, будівлю, дворові приміщення і автомобілі залито зеленкою, закидано яйцями і сміттям.

За даними дипустанови, нападники розбили 90% вікон на 1-му та 2-му поверхах, зокрема, вікна в кабінеті генерального консула, у приміщенні для прийому громадян. При цьому вікна на 1-му поверсі були розбиті за допомогою бит, а на другому – камінням. Крім того, пошкоджено комп’ютери та оргтехніку в консульському відділі. Напад супроводжувався вигукуванням антиукраїнських гасел, вибухами петард і феєрверків, розповіли в генконсульстві.

Співробітники дипустанови не потерпіли, в нічний час у будинку нікого не було.

Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко раніше повідомляв, що, на відміну від телевізійників, російські правоохоронці оточили територію консульства через 20–30 хвилин після нападу.

За повідомленнями, ніхто з нападників затриманий не був.

У четвер, 11 червня, будівлю консульства Росії в Харкові закидали зеленкою і яйцями.

XS
SM
MD
LG