Доступність посилання

ТОП новини

МЗС протестує проти нападів на дипустанови України в Росії


Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест із приводу «зухвалих нападів» на дипломатичні установи України в Москві та Ростові-на-Дону.

Розцінюємо такі дії як свідому провокацію проти України, її дипломатичних представників і грубе порушення Росією положень Віденської конвенції 1963 року про консульські зносини. Вимагаємо від російської влади негайного всебічного розслідування, суворого покарання винних, а також компенсації завданої матеріальної шкоди», – мовиться в заяві.

МЗС нагадує, що забезпечення безпеки дипломатичних та консульських установ України в Росії та їхнього персоналу є прямим обов’язком російської влади.

У п’ятницю, 12 червня, ввечері будівлю посольства України у столиці Росії Москві закидали яйцями невідомі молодики.

У ніч на суботу, 13 червня, в Ростові-на-Дону на півдні європейської частини Росії був здійснений напад на будівлю генерального консульства України. Консульству завдана значна матеріальна шкода, воно може бути змушене тимчасово зупинити прийом.

У четвер, 11 червня, будівлю генерального консульства Росії в Харкові закидали зеленкою і яйцями. Після того МЗС Росії заявило про «значну шкоду» будівлі і теж вимагало від української сторони здійснити дбайливе розслідування події, знайти і покарати учасників і замовників «цієї ганебної провокації» і відшкодувати завдану шкоду, а також негайно вжити належних заходів для забезпечення безпеки російських представництв в Україні.

XS
SM
MD
LG