Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ приймає на відпочинок дітей із зони обстрілів


Дніпропетровськ прийняв на відпочинок дітей із зони обстрілів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Волонтери організували свято з солодощами, розвагами та переглядом фільму в одному з кінотеатрів для 30 дітей із прифронтового донецького містечка Красногорівка Мар’їнського району на Донеччині, яких привезли на відпочинок до Дніпропетровська.

Хлопчиків та дівчаток із Красногорівки розмістили в дитячому будинку. Їхнім харчуванням і розвагами опікуються волонтери. У програмі перебування – екскурсії містом та музеями, відпочинок в аквапарку, відвідини акваріума, участь у майстер-класах, квест у парку тощо.

За словами волонтерів, діти, вивезені із зони АТО, потребують особливої уваги та турботи: упродовж більш як півроку вони прожили в умовах обстрілів, без газу та опалення в квартирах, їхнє шкільне навчання відбувалось дистанційно – усі школи в містечку зруйновані вибухами.

«Вивезли ми їх у складний час, після обстрілу, важко було вмовити батьків, щоб вони відпустили дітей, адже вони за них хвилюються. Організувати це все також було непросто: міська влада оплатила бензин, волонтери надали транспорт, дитячий будинок забезпечив розселення. Цим дітям потрібне все: побутові дрібниці, одяг, взуття, канцелярські товари, – адже ми сподіваємось, що з 1 вересня вони зможуть піти до школи. Цими дітьми ми займаємось із серпня минулого року, відправляємо їм речі, харчі, медикаменти. В їхньому місті працює лише одна аптека, ціни там удвічі вищі, ніж тут. У місті немає газу, перебої з електрикою. Ранок для багатьох родин починається з того, що вони виходять на вулицю і гріють воду на багатті, щоб помити дітей і згодувати обід. Ці діти – «діти війни», – розповіла Радіо Свобода волонтерка Олена Лучко.

Волонтери планували, що перебування дітей із Красногорівки в Дніпропетровську триватиме до вівторка, однак наразі шукають фінансові можливості, щоб продовжити їхній відпочинок на мирній території. Вони також оголосили збір найнеобхідніших побутових речей та одягу для цих дітей.

У подальшому, зазначають волонтери, на літній відпочинок до Дніпропетровська привозитимуть школярів із інших населених пунктів у зоні АТО, зокрема селища Гранітного. Виїзд дітей із цього населеного пункту планувався ще день тому, однак через небезпечну прифронтову ситуацію був відтермінований.

XS
SM
MD
LG