Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили меморіал військовим, загиблим у збитому під Луганськом літаку


У суботу, 13 червня, в Дніпропетровську на Алеї Героїв з нагоди роковин загибелі військових у збитому бойовиками під Луганськом літаку Іл-76 встановили пам’ятні плити.

Ініціаторами заходу стала Дніпропетровська єпархія Української православної церкви Київського патріархату та Штаб національного захисту Дніпропетровської області.

Прізвища всіх 49 загиблих викарбував на двох гранітних плитах один із демобілізованих бійців АТО. Ще одна плита присвячена пам’яті перших дніпропетровців, загиблих на Донбасі, – бійців 20-го батальйону територіальної оборони Сергія Демиденка та Олега Ейсманта, полеглих рік тому, 9 травня, у Маріуполі, під час штурму міського управління міліції.

На вшанування пам’яті загибли зібралися їхні рідні, друзі, волонтери, небайдужі жителі міста. Вони поклали квіти до меморіальних плит. Священики відслужили панахиду.

Рідні також розгорнули великий банер із фотографіями бійців, що летіли у збитому літаку. На імпровізованій «стіні пам’яті» вздовж алеї поряд портретами загиблих десантників вивісили «закривавлені» тільняшки і фотографії військових посадовців, які, на думку родичів, мають бути покарані за той політ.

У ніч на 14 червня 2014 року поблизу Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, загинули 49 військовослужбовців. Першому заступнику керівника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.

  • Зображення 16x9

    Юлія Рацибарська

    Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

XS
SM
MD
LG