Доступність посилання

ТОП новини

Кооперація з Росією в авіабудуванні нині неможлива – Порошенко


За нинішніх умов кооперація з Росією в стратегічно важливих галузях неможлива, заявив під час перебування надержпідприємстві «Антонов» у Києві заявив президент України Петро Порошенко, інформує прес-служба голови держави.

«Коли проти України ведеться неоголошена, підступна та жорстока війна, жодна кооперація та спільне виробництво авіакосмічної та оборонної продукції з Росією стали неможливими в принципі», – наголосив Петро Порошенко.

Президент звернув увагу на можливість розвитку співпраці підприємства з іноземними партнерами, країнами-членами НАТО. «Нам є що запропонувати світові», – підкреслив він. На переконання Порошенка, переорієнтація на нові ринки збуту та нових партнерів сприятиме розвитку лідера авіабудування країни.

«Я вірю, що це лише початок відродження слави вашого підприємства, яке ми підтримаємо настільки, наскільки зможемо підтримати в умовах війни», – сказав він.

Президент також відзначив, що Україна планує відновити державне замовлення на продукцію держпідприємства «Антонов»

Державне підприємство «Антонов» засноване у 1946 році. Основними напрямками діяльності є створення, випробування нових дослідних зразків авіаційної техніки, серійне виробництво та післяпродажний супровід літальних апаратів. На підприємстві працює понад 13 тисяч працівників.

За 69-річну історію «Антонов» на літакобудівних заводах виготовлено більш 22 тисяч літаків з маркою «Ан», з них понад півтори тисячі продано в 50 країн світу. Зараз експлуатується 4603 літаки в 78 країнах світу.

XS
SM
MD
LG