Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон пропонує відправити в Європу важку військову техніку – The New York Times


Для стримання імовірної російської агресії в Європі фахівці оборонного відомства США пропонують відправити до кількох країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до п’яти тисяч солдатів. Про це пише The New York Times з посиланням на власні джерела в урядових колах.

«Якщо рішення буде ухвалено, вперше з кінця холодної війни Сполучені Штати дислокують важку військову техніку в нових країнах-членах НАТО у Східній Європі, які колись були частиною радянської сфери впливу», –пише видання.

The New York Times цитує колишнього командувача об’єднаними силами НАТО в Європі адмірала Джеймса Ставрідіса, який називає такі ідеї «дуже значущими змінами в політиці», які мають на меті заспокоїти «переляканих союзників».

Видання вказує, що ці пропозиції потребують затвердження міністра оборони США Аштона Картера і президента США Барака Обами.

Адіміністрація Обами досі розмірковує над рішенням щодо надання Україні оборонної зброї. Таку пропозицію підтримали обидві палати Конгресу США.

XS
SM
MD
LG