Доступність посилання

ТОП новини

У Криму судитимуть жінку за організацію мітингу в День депортації кримських татар


©Shutterstock
©Shutterstock

Красноперекопський районний суд Криму розгляне справу Саніє Аметової про притягнення її до адміністративної відповідальності за організацію мітингу 18 травня поточного року. Про заплановане на 18 червня судове засідання повідомив у Фейсбуку голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

«Швидше за все ті, хто спочатку погоджував мітинг, а потім його переформатував, вважають, що вона отримує занадто велику пенсію на утримання сина інваліда», – написав Смедляєв.

У Криму з нагоди річниці Дня депортації кримських татар щорічно відбувалися масові заходи, зокрема жалобний мітинг в центрі кримської столиці. Але після анексії півострова Росією в березні 2014 року, проведення таких акцій в центрі Сімферополя заборонили. Цього року Меджліс кримськотатарського народу також отримав від місцевої влади відмову на проведення мітингу.

18 травня – День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG