Доступність посилання

ТОП новини

Військові вшанували памʼять загиблих товаришів у збитому торік Іл-76


Пам'ять загиблих у збитому сепаратистами літаку вшанували у їхній військовій частині
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

У неділю в селищі Гвардійському на Дніпропетровщині, де базується 25-а повітряно-десантна бригада, вшанували пам'ять бійців, загиблих у збитому сепаратистами літаку Іл-76 рівно рік тому.

В урочистостях взяли участь військовослужбовці бригади, родичі загиблих, представники влади і духовенства. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом. Священик відслужив панахиду, рідні поклали квіти до підніжжя монумента всім загиблим десантникам на території військової частини.

За словами виконувача обов’язків командира бригади Артема Лучникова, у ніч трагедії до аеропорту в Луганську вирушило три літаки з українськими військовими: перший встиг приземлитись на летовищі, другий був збитий озброєними сепаратистами, пілот третього розвернув літак й приземлився у більш безпечному місці. Як зазначив Лучников, рятувально-пошукова операція розпочалась практично одразу, але ніхто з екіпажу і пасажирів збитого літака не вижив.

За його словами, за час проведення АТО 25-а бригада втратила понад 100 бійців.

«Будемо виконувати завдання, доки не досягнемо миру», – сказав Лучников.

За інформацією радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації, у збитому сепаратистами літаку перебувало 40 десантників 25-ї бригади і 9 членів екіпажу, з 49 загиблих – 33 уродженці Дніпропетровської області. З рідними бійців і досі працюють психологи.

У неділю матері бійців 25-ї бригади вирушили до Мелітополя, аби зустрітись з пілотами двох вцілілих літаків й подякувати їм за збережені життя синів.

14 червня 2014 року в Луганській області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76МД. Він загорівся та впав. На борту літака було 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини А1126 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу, усі загинули. Першому заступнику керівника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.

XS
SM
MD
LG