Доступність посилання

ТОП новини

Путін доручив з’ясувати, чому зросла смертність в Росії


Президент Росії Володимир Путін доручив уряду до 30 липня проаналізувати зростання смертності в країні. Про це повідомляє російське агентство «РИА Новости».

«Уряду Російської Федерації спільно з органами виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації проаналізувати причини зростання смертності населення в I кварталі 2015 року, звернувши особливу увагу на суб'єкти Російської Федерації, в яких виявлено значне зростання смертності населення, та за результатами аналізу розробити і ухвалити комплекс додаткових заходів, спрямованих на зниження смертності населення», – мовиться в дорученні.

Раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляв, що за перші чотири місяці року рівень смертності в Росії зріс на 3,7%.

За даними Росстату, за перший квартал 2015 року рівень смертності в Росії склав 5,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Загальна кількість померлих за цей квартал склала 507 тисяч людей. Найбільше росіян помирає на північному заході Росії, у центральній її частині, а також Поволжі, найменше – в Сибіру та на Далекому Сході.

XS
SM
MD
LG