Доступність посилання

ТОП новини

Глава СБУ вимагає від ГПУ затримати екс-заступника генпрокурора


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко вимагає від Генеральної прокуратури дозволу на затримання колишнього заступника генпрокурора, який, за його словами, «кришував» злочинну діяльність нафтобази «БРСМ-Нафта» на Київщині, де сталася масштабна пожежа.

«Заступник генерального прокурора, який у жовтні «кришував» і фактично сприяв злочинній діяльності, є фігурантом цього кримінального провадження. Я називаю це прізвище, це громадянин України, 1963 року народження, його прізвище Даниленко», – сказав Наливайченко перед допитом у головному слідчому управлінні Генпрокуратури в Києві.

«Ми вимагаємо рішучих дій, і завтра в цей час я знову буду тут. Я приїду разом зі спецпідрозділом «Альфа» для отримання дозволу на затримання і доставку на допит фігуранта справи», – додав голова СБУ.

Анатолій Даниленко цю заяву наразі не коментував.

12 червня Наливайченко заявив, що співвласником нафтобази «БРСМ-Нафта» під Києвом, де сталася пожежа, є один із колишніх заступників генпрокурора, але не назвав його ім’я.

Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський 14 червня повідомив, що Генпрокуратура викликала на допит голову СБУ Валентина Наливайченка через його заяву про причетність до нафтобази компанії «БРСМ-Нафта» екс-заступника генерального прокурора.

У СБУ 12 червня повідомили про відкриття кримінального провадження за статтею 441 (екоцид) у зв’язку з пожежею на нафтобазі в Київській області, внаслідок якої загинули 5 людей, 15 постраждали.

XS
SM
MD
LG