Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 2 військових, поранені 20 – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули 2 українських військових, поранені 20 військових, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація в зоні АТО погіршується.

«На ключових ділянках фронту обстріли наших позицій з важкого озброєння тривають практично безперервно. Також противник веде цілеспрямований вогонь по житлових кварталах прифронтових населених пунктів, що призводить до руйнувань інфраструктури, вбитих та поранених серед цивільних», – зазначив він.

За словами Лисенка, на маріупольському напрямку вчора бойові дії велися лише у селі Широкине, де бойовики, окрім стрілецької зброї, використовували 122-міліметрові гармати та реактивні установки «Град-П».

На донецькому напрямку бойовики застосовували важке озброєння в районі аеропорту, обстріл не припинявся весь день, зазначає речник АТО.

«У Мар’їнському районі бойовики відкривали вогонь по позиціях біля 5 різних населених пунктів: зокрема, вчора вранці по Новомихайлівці був випущений 1 повний залп з установки «Град», а потім розпочався танковий обстріл наших позицій», – повідомив Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку факти порушення режиму тиші з боку бойвиків зафіксовані від Попасної до Щастя, поблизу села Троїцьке вчора було випущено не менш як 30 ракет з установки «Град».

Сепаратисти звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій, зокрема Донецька, де, за їхніми даними, поранені 10 людей.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG