Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську 16 червня відбудеться зустріч контактної групи за участю сепаратистів – речник Кучми


У Мінську 16 червня відбудеться зустріч учасників Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників угруповань «ДНР» і «ЛНР».

«Завтра, 16 червня, в Мінську відбудеться зустріч учасників Тристоронньої контактної групи за участю представників так званих «ДНР» і «ЛНР». У зустрічі візьмуть участь Гайді Тальявіні (спецпредставник ОБСЄ – ред.), Леонід Кучма (представник України – ред.), Азамат Кульмухаметов (представник Росії – ред.)», – повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарія Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

За її даними, початок зустрічі о 16:00.

Оліфер зазначила, що перед цією зустріччю відбудуться засідання трьох підгруп – із безпеки, політичних та гуманітарних питань.

Раніше сепаратисти заявили, що зустрічі тематичних підгруп контактної групи в Мінську відбудуться 16 і 23 червня, а самої контактної групи – 16 червня.

Водночас попередня зустріч, яка була запланована на 2 червня, не відбулася, тоді працювали лише підгрупи.

Напередодні Леонід Кучма заявив, що Росія наполягає на розширенні формату тристоронньої контактної групи щодо врегулювання в частині Донбасу через участь у ній як окремих сторін також представників угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Тристоронню контактну групу створили за результатами переговорів керівників країн «нормандської четвірки» – України, Росії, Німеччини і Франції. Її членами є Україна, Росія і ОБСЄ. У частині засідань групи також беруть участь представники донецьких і луганських сепаратистів.

XS
SM
MD
LG