Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: продовжується фітілювання з резервуару з бензином на нафтобазі під Києвом


Пожежа на нафтобазі під Києвом, 8 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі під Києвом, 8 червня 2015 року

У Державній службі надзвичайних ситуацій України заявляють, що станом на 18:00 продовжується фітілювання з верхнього дихального клапану та в нижній частині резервуару з бензином об’ємом 900 кубічних метрів.

У відомстві зазанчають, що проводиться спостереження та контроль за вигоранням пального.

У ДСНС повідомляли, що станом на 7:00 триває фітілювання у верхній та нижній частинах одного резервуару з бензином.

8 червня на нафтобазі «БРСМ-нафта» біля Василькова почалася пожежа. 12 червня у ДСНС повідомили, що відкритих осередків вогню на нафтобазі немає і рятувальники контролюють 100% території нафтобази.

Проте 13 червня на нафтобазі на Київщині сталося самозаймання дизельного пального, пожежа відновилася.

У результаті пожежі загинули 5 людей, ще 15 постраждали.

Міліція за фактом пожежі відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 273 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що спричинило тяжкі наслідки).

У МВС розглядають чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.

У компанії «БРСМ-нафта» спочатку основною версією пожежі на нафтобазі назвали навмисний підпал, згодом заявили, що головною версією «підриву нафтобази є терористичний акт, здійснений диверсійною групою».

XS
SM
MD
LG