Доступність посилання

ТОП новини

Колишній чільник ГПУ хоче судитися з головою СБУ через звинувачення навколо нафтобази


Колишній заступник генерального прокурора Анатолій Даниленко виступив на кількох телеканалах із заявами, що він заперечує причетність до нафтобази на Київщині, де триває пожежа.

В ефірі телеканалів «1+1» і «5-го каналу» він також заявив, що буде позиватися до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка, який заявляв про таку причетність.

Зокрема, за словами Даниленка, заява Наливайченка, що він «кришував» незаконну діяльність нафтобази компанії «БРСМ-нафта», «шокувала» його, він назвав її «абсурдною».

Даниленко заявив, що ні він сам, ні його родина ніколи не мали стосунку до цієї компанії і взагалі до нафтового бізнесу чи заправок, і він готовий будь-коли дати такі свідчення в Генпрокуратурі.

Тепер, заявив Даниленко, він збирає матеріали на Наливайченка, щоб у суді довести, що його заяви голослівні, і домогтися, щоб той відповів за них.

За словами Даниленка, позовну заяву до одного з судів Києва він має намір подати через тиждень, наступного понеділка, щоб вимагати спростування і публічного вибачення Наливайченка.

Раніше в понеділок, 15 червня, Валентин Наливайченко заявив, що вимагає від Генеральної прокуратури дозволу на затримання Анатолія Даниленка у справі щодо незаконної діяльності нафтобази компанії «БРСМ-нафта» на Київщині. Перед тим, минулої п’ятниці, 12 червня, голова СБУ вже заявляв про те, що один із колишніх заступників генпрокурора був фактичним співвласником цієї нафтобази через офшори, але тоді не називав його імені. У зв’язку з цією заявою, як повідомляв його радник Маркіян Лубківський, керівника СБУ викликали на допит до Генпрокуратури.

Також у понеділок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що міліція відкрила кримінальне провадження і почала слідчі дії через виробництво компанією «БРСМ-нафта» контрафактного бензину шляхом змішування токсичних присадок і сурогатних сумішей бензинів і конденсату, через що держбюджетові завдано збитків на суму в 1,2 мільярда гривень. Але, за його словами, нещодавно матеріали розслідування забрала Генпрокуратура.

XS
SM
MD
LG