Доступність посилання

ТОП новини

Ватажок донецьких сепаратистів звинувачує Київ в організації мітингу в Донецьку


У центрі в цивільному Олександр Захарченко, ватажок угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним. Донецьк, 15 червня 2015 року
У центрі в цивільному Олександр Захарченко, ватажок угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним. Донецьк, 15 червня 2015 року

Ватажок сепаратистського проросійського угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Олександр Захарченко стверджує, що мітинг, який відбувся в Донецьку, організувала «київська влада».

Цей мітинг виник «не просто так», а питання, які на ньому порушували, «були за чиїмсь сценарієм», наводить слова Захарченка з окупованого Донецька російське агентство «Інтерфакс».

За словами Захарченка, тепер його угруповання розгляне питання про право на масові зібрання і про свободу зібрань на захопленій ним території.

«На сьогодні заборони на зібрання немає, але ж ми перебуваємо у стані війни», – заявив він.

Раніше в понеділок, 15 червня, в Донецьку, біля будівлі колишньої облдержадміністрації, якою тепер користуються сепаратисти, вийшли на мітинг мешканці одного з селищ міста, Октябрського, що розташоване неподалік донецького аеропорту і потерпає від перестрілок між бойовиками і українськими військами. Частина демонстрантів вимагала вивести з селища озброєння сепаратистів, із яких вони з-посеред житлових кварталів обстрілюють українські позиції. Водночас інша частина вимагала, навпаки, посилення наступу сепаратистів, щоб «дійти до Києва» і таким чином позбавити їх обстрілів.

Захарченко, прибувши на цей мітинг, серед іншого, заявив, що захоплена угрупованням «ДНР» територія є «самостійною державою» і «ніколи не ввійде до складу України».

На цю ж тему:

15.06.2015
Хто і чому протестує в Донецьку?

Учасники антивоєнного мітингу в Донецьку критикували ватажка «ДНР» Захарченка і звинувачували українських військових в обстрілах міста далі
XS
SM
MD
LG