Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує ймовірні плани США розмістити на сході Європи військову техніку


Росія сподівається, що ймовірні плани США розмістити на сході Європи склади військової техніки для проведення там невпинних навчань не будуть здійснені, заявило Міністерство закордонних справ Росії.

Посилаючись на повідомлення американської преси, міністерство висловлює сподівання, що «ситуацію в Європі вдасться втримати від сповзання до нового військового протистояння».

При цьому в Москві звернули увагу, що, як пише преса, плановані заходи США необхідні для підвищення впевненості європейських союзників, які постали перед російською загрозою.

В МЗС знову назвали цю загрозу «міфом» і заявили, що його «зручно використовувати з пропагандистською метою для прикриття відповідальності США за антиконституційний переворот в Україні та за дії тих у Києві, хто не готовий припинити братовбивчу війну на Донбасі».

«США нагнітають пристрасті і старанно плекають у європейських союзників антиросійські фобії ще і з тим, щоб скористатися з нинішнього непростого моменту для подальшого розширення своєї військової присутності – а отже, і впливу – в Європі», – стверджують у Москві.

У суботу, 13 червня, про плани, які згадали в МЗС Росії, написав американський щоденник The New York Times. У Польщі й Литві підтвердили, що ведуть зі США переговори про можливе розташування важких озброєнь на складах у регіоні, але додали, що ніякого рішення ще немає. Зокрема, міністр оборони Польщі Томаш Семоняк заявив, що чекає на остаточну відповідь від США протягом кількох тижнів.

XS
SM
MD
LG