Доступність посилання

ТОП новини

США: Джеб Буш заявляє, що буде змагатися за президентство


Джеб Буш офіційно оголошує, що буде змагатися за президентство, Маямі, 15 червня 2015 року
Джеб Буш офіційно оголошує, що буде змагатися за президентство, Маямі, 15 червня 2015 року

У США колишній губернатор штату Флорида Джеб Буш заявив у понеділок, що починає кампанію змагань за висування кандидатом на посаду президента США від Республіканської партії.

«Я змагатимусь від усього серця, я змагатимусь, щоб перемогти», – заявив 62-річний Джеб Буш, брат колишнього президента США Джорджа Буша-молодшого і син колишнього президента США Джорджа Буша-старшого.

Виступаючи перед прихильниками в університеті в Маямі, найбільшому місті Флориди, де значну частку населення становлять вихідці з Куби та інших іспанськомовних земель, Джеб Буш, який народився в Мексиці, звертався до присутніх англійською й іспанською мовами.

«Будь-якою мовою моє послання буде посланням оптимізму, бо я певен, що ми можемо зробити наступні десятиліття в Америці найвеличнішим часом у цьому світі», – сказав він.

Джеб Буш вступає в боротьбу під гаслами консерватизму. Зокрема, він послідовно виступає за тверде ставлення до Росії через її агресію проти України і за посилення підтримки України. Серед іншого, президента Росії Володимира Путіна він уже називав «громилом» (англ. bully; інші можливі переклади: «хуліган», «бикуватий» тощо) і закликав США й їхніх союзників до рішучості у ставленні до Росії, яка «вторглася до сусідньої країни, окупувала значний шматок цієї країни і порушила мінські домовленості».

Загалом серед республіканців уже понад десять діячів оголосили, що змагатимуться за висування кандидатами на президента від партії, або заповнили реєстраційну анкету Федеральної виборчої комісії США.

Серед діячів Демократичної партії наразі ймовірних претендентів близько п’яти.

Президентські вибори у США мають відбутися 8 листопада наступного, 2016 року.

XS
SM
MD
LG