Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція під проводом США завдає нових ударів по ісламістах


Бійці курдського ополчення з прапорами своїх партій у визволеному Тель-Аб’яді, 15 червня 2015 року
Бійці курдського ополчення з прапорами своїх партій у визволеному Тель-Аб’яді, 15 червня 2015 року

США й їхні союзники в коаліції проти ісламістського угруповання «Ісламська держава» повідомили, що протягом попередньої доби завдали ще 25 повітряні удари по цілях бойовиків в Іраку й Сирії.

Як мовиться в повідомленні Спільних об’єднаних сил, удари були спрямовані, зокрема, в регіон на кордоні між Сирією й Туреччиною, де сирійські курди відбили ісламістів і перекрили їхній важливий шлях постачання.

П’ять ударів у понеділок, 15 червня, біля міста Тель-Аб’яда вцілили у п’ять підрозділів ісламістів і знищили три їхні машини, мовиться в повідомленні.

У перебігу ударів біля сирійських міст Ар-Ракка і Кобане були уражені схожі цілі угруповання.

Іще 16 ударів були завдані в Іраку і влучили в тактичні підрозділи ісламістів, їхні бойові позиції і ракетну систему.

У понеділок сили сирійського спротиву ісламістам, у першу чергу з лав місцевих курдів, повідомили, що визволили місто Тель-Аб’яд від бойовиків «Ісламської держави» в перебігу наступу, здійсненого за підтримки коаліційних авіаударів, і тепер контролюють 400-кілометрову ділянку сирійсько-турецького кордону.

Сполучені Штати Америки й очолювана ними коаліція за допомогою повітряних ударів воює проти радикального екстремістського угруповання «Ісламська держава», яке ще минулого, 2014 року захопило значні території в Іраку й Сирії.

XS
SM
MD
LG