Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченка не викликали на додатковий допит 16 червня – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура не викликала голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка на додатковий допит або для участі у будь-яких слідчих діях 16 червня, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Приїзд голови СБУ Валентина Наливайченка до головного слідчого управління Генпрокуратури зі спецпідрозділом СБУ «Альфа» начебто для затримання «фігурантів кримінальних проваджень» викликає щонайменше здивування і нерозуміння доцільності подібних кроків», – йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зауважують, що проведена акція має «медійну складову».

15 червня відбувся допит Наливайченка у ГПУ.

Сьогодні вранці радник глави СБУ Маркіян Лубківський повідомив про допит Наливайченка.

«Служба Безпеки України викликає Даниленка на допит у справі про екоцид..А в 11.00 Валентин Наливайченко знову на Борисоглібській...», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Наливайченко сьогодні, 16 червня, приїхав до головного слідчого управління Генеральної прокуратури разом з співробітниками спецпідрозділу «Альфа», однак не входив до будинку, лише поспілкувався з журналістами.

12 червня голова СБУ заявив про те, що один із колишніх заступників генпрокурора був фактичним співвласником цієї нафтобази «БРСМ-нафта», де сталася пожежа, через офшори, але тоді не називав його імені. Пізніше сказав, що йдеться про Анатолія Даниленка. У зв’язку з цією заявою, як повідомляв радник Наливайченка Маркіян Лубківський, керівника СБУ викликали на допит до Генпрокуратури.

Після цього Даниленко виступив на кількох телеканалах із заявами, що він заперечує причетність до нафтобази на Київщині, де триває пожежа, і додав, що буде позиватися до голови Служби безпеки України через його заяви.

15 червня стало відомо, що голову СБУ Валентина Наливайченка можуть звільнити з займаної посади. У парламентській більшості немає одностайної позиції з цього питання, а президент ще не робив відповідного подання, проте у «Блоці Петра Порошенка» звільнення назвали неминучим. Очікувалось, що відповідне подання надійде до Ради у вівторок, проте цього не відбулось.

XS
SM
MD
LG