Доступність посилання

ТОП новини

У річницю полону Савченко депутати одягли футболки з її портретом і аплодували стоячи


У річницю полону Савченко депутати прийшли у футболках з її портретом і аплодували стоячи
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

У річницю ув’язнення в Росії народного депутата України Надії Савченко депутати фракції «Батьківщина» вийшли до трибуни у білих футболках із написом «Незламна» і чорно-білим портретом українки. На їхніх спинах надрукований напис «Наді – волю».

«Сьогодні рівно рік, як Надія Савченко була викрадена з України, перевезена в Російську Федерацію і там заарештована і фактично піддана незаконним діям з боку російських слідчих органів. Рівно рік, як Надія Савченко незаконно перебуває у в’язниці, і цинізм полягає в тому, що друге звинувачення полягає в тому, що вона начебто незаконно перетнула кордон», – сказав Іван Крулько із фракції «Батьківщини», депутатом якої є Надія Савченко.

Окрім того, Крулько зачитав депутатський запит Надії Савченко до Міністерства закордонних справ України, в якому ув’язнена українка просить надати точну кількість українців, які незаконно утримуються на території Росії, і розповісти про заходи, які було вжито Україною щодо їх захисту і звільнення.

Після цього депутати стоячи аплодували присутній у сесійній залі сестрі Надії Савченко – Вірі і їхній матері.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині російського кордону. Її захист висловлює думку, що справа сфальсифікована, жодних доказів причетності Савченко до загибелі журналістів у слідства немає, а російський кордон вона з власної волі не перетинала.

За час арешту Савченко двічі оголошувала голодування на знак протесту проти свого тримання під вартою. У багатьох країнах світу відбуваються акції з вимогою звільнити Надію Савченко.

Арешт Надії Савченко Московський міськсуд Росії продовжив до 30 вересня.

Минулого місяця президент України Петро Порошенко заявив, що понад 30 українців перебувають під вартою в Росії.

XS
SM
MD
LG