Доступність посилання

ТОП новини

Селезньов: на Донбасі бойовики використовують українські боєприпаси, захоплені в Криму


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

У Генштабі Збройних сил України заявляють, що українські боєприпаси, які залишилися на території анексованого Росією Криму, зараз використовуються противником на Донбасі. Про це кореспондентові проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«Ті зразки боєприпасів (захоплені в Криму – ред.), у тому числі і для сил залпового вогню, активно використовуються в конфлікті на сході України. Ми неодноразово заявляли в засобах масової інформації, коли знаходили пакувальні ящики й інші документи, які свідчать про те, що боєприпаси, які використовуються бойовиками і російськими найманцями, це ті боєприпаси, які раніше перебували на складах і базах зберігання в Криму», – розповів Селезньов.

Він уточнив, що через окупацію півострова в України немає можливості контролювати використання військової техніки Збройних сил України на території Криму.

Раніше про перекидання військової техніки з Криму на Донбас повідомляв речник РНБО України, нині представник АТО Андрій Лисенко.

Про присутність російських військових на сході України, а також про військову підтримку Росією сепаратистів заявляють і українська влада, і Захід. Москва, яка ці заяви неодноразово заперечувала, зазначає, що на Донбасі можуть бути тільки «добровольці» з Росії.

XS
SM
MD
LG