Доступність посилання

ТОП новини

У Росії до 1 року засудили активістів, які протестували проти анексії Криму


Михайло Фельдман, Дмитро Фонарьов і Олег Саввін в суді
Михайло Фельдман, Дмитро Фонарьов і Олег Саввін в суді

У Росії центральний райсуд Калінінграда оголосив вироки трьом активістам Комітету громадського самозахисту, які в березні минулого року вивісили німецький прапор над будівлею ФСБ.

Суд визнав Михайла Фельдмана, Олега Саввіна і Дмитра Фонарьова винними в хуліганстві і засудив їх одного року і двох місяців в’язниці.

Однак з урахуванням часу, проведеного активістами в СІЗО, вони були звільнені в залі суду.

На засіданні в середу засуджені визнали, що повісили німецький прапор на будівлі ФСБ, проте не погодилися з мотивом, яким їхній вчинок пояснило слідство. За версією російських правоохоронців, активісти вчинили хуліганство за попередньою змовою з мотивів політичної ненависті і ворожнечі та з мотивів ненависті щодо певної соціальної групи.

Фельдман, Саввін і Фонарьов вивісили німецький прапор над однією з будівель управління ФСБ в Калінінграді в березні 2014 року. Таким чином вони висловили своє ставлення до анексії Криму та втручання Росії в конфлікт на Донбасі. З квітня минулого року активісти перебували в СІЗО.

Нинішня Калінінградська область Росії – це колишня частина території Німеччини Східна Пруссія, яку анексував СРСР за результатами врегулювання в Європі по Другій світовій війні.

XS
SM
MD
LG