Доступність посилання

ТОП новини

ЄС узгодив продовження санкцій щодо Криму ще на рік


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Постійні представники країн Європейського союзу на зустрічі у Брюсселі погодилися продовжити заборони на інвестиції до окупованого Росією Криму ще на рік.

Як очікують, продовження санкцій щодо Криму, які забороняють компаніям із країн Євросоюзу інвестувати на окупованому півострові й імпортувати вироблені там товари, може бути формально затверджене у п’ятницю, 19 червня.

Представники країн ЄС також схвалили продовження економічних санкцій проти Росії ще на шість місяців, до кінця січня 2016 року.

Це продовження економічних санкцій проти Росії, що стосується енергетичного, фінансового й військового секторів російської економіки, як очікується, затвердять міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі в Люксембурзі в понеділок, 22 червня.

У березні цього року лідери держав та урядів країн ЄС вирішили, що тривалість санкцій проти Росії, накладених у зв’язку з її втручанням на сході України, буде пов’язана з повним виконанням Москвою мінських домовленостей.

Санкції, накладені через окупацію і спробу анексії Криму, так само не мають наміру скасовувати до повернення півострова.

Ці санкції з двох згаданих приводів у ЄС наклали за кілька разів іще минулого, 2014 року. Схожі санкції запровадили США й інші країни «Групи семи», а також деякі інші держави.

XS
SM
MD
LG