Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Грузії вибачається за загибель людини через напад тигра, шукають іще одного


Тигра, який загриз людину у Тбілісі, довелося застрелити, 17 червня 2015 року
Тигра, який загриз людину у Тбілісі, довелося застрелити, 17 червня 2015 року

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі вибачився перед мешканцями столиці Тбілісі після того, як утеклий під час недавньої повені з зоопарку тигр убив людину.

Прем’єр згадав, що два дні тому заявляв, що всі хижаки з зоопарку вже спіймані чи вбиті і загрози з їхнього боку вже немає. За його словами, при цьому він послався на дані адміністрації зоопарку, але відчуває свою вину, що не перевірив їх.

Він доручив правоохоронцям іще раз з’ясувати долю кожного хижака з зоопарку.

Директор зоопарку, зі свого боку, визнав свою вину за неточні дані про хижаків.

Він додав, що, за останніми даними, досі не відома доля ще одного тигра, а також гієни, але гієна не становить загрози для людей.

Нині триває пошук цих тварин у Тбілісі.

Раніше в середу, 17 червня, білий тигр, що переховувався в будівлях неподалік зруйнованого повінню зоопарку, смертельно поранив людину. Звіра відтак застрелила поліція.

Через сильні зливи, що почалися в суботу, 13 червня, і зсуви ґрунту різко піднявся рівень води в річці Вере, яка тече через частину Тбілісі, зокрема, і в центрі міста. Унаслідок повені в ніч на неділю загинули щонайменше 19 людей, шість людей вважають зниклими безвісти. Центральні райони міста були спустошені. Серед завданих повінню шкод – значні руйнування тбіліського зоопарку. Чимало тварин загинули, ще багато втекли. Частину їх вдалося спіймати й повернути до тимчасових вольєрів, інших правоохоронцям довелося застрелити. Попередніми днями говорили, що невідомою лишалася доля одного ягуара.

XS
SM
MD
LG