Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала на Одещині члена угруповання «Комуністи-революціонери» – Лубківський


Служба безпеки України затримала члена угруповання «Комуністи-революціонери» за підозрою у вчиненні терактів в Одесі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

«Наливайченко повідомив Саакашвілі про результати чергового етапу антитерористичної операції в Одесі й області, у результаті якої СБУ затримала члена угруповання «Комуністи-революціонери», громадянина України «Г», 1978 року народження», – написав Лубківський.

Наразі проводиться допит затриманого, якого підозрюють у вчиненні терористичних актів в Одесі проти волонтерських центрів.

За словами Лубківського, голова СБУ Валентин Наливайченко провів телефонну розмову з головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеїлом Саакашвілі, під час якої повідомив, що спецгрупа СБУ, що вирушила в Одесу, отримала інструкції посприяти керівникові обладміністрації для боротьби з корупцією, контрабандою, тероризмом.

Сьогодні Лубківський заявив, що Служба безпеки України відправила спецгрупу центрального апарату для боротьби з корупцією в Одеську область.

Раніше у СБУ заявляли про припинення створення сепаратистського руху «Народна рада Бессарабії» на Одещині.

Новопризначений голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що основним напрямком його роботи буде боротьба з корупцією та криміналом.

15 червня стало відомо, що голову СБУ Валентина Наливайченка можуть звільнити з займаної посади. У парламентській більшості немає одностайної позиції з цього питання, а президент ще не робив відповідного подання, проте у «Блоці Петра Порошенка» звільнення назвали неминучим.

XS
SM
MD
LG