Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові художники допомагають придбати комп’ютерні класи для дітей тимчасових переселенців


Художники на аукціоні збирають гроші на комп’ютери для переселенців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Художники на аукціоні збирають гроші на комп’ютери для переселенців

У Харкові презентували картини харківських художників для благодійного аукціону «Серце віддаємо дітям». Кошти з аукціону будуть спрямовані на відкриття двох іменних комп’ютерних класів для шкіл в Ізюмі на Харківщині, де навчаються діти вимушених переселенців із зони антитерористичної операції.

Один клас буде мати ім’я всесвітньо відомого норвезького науковця та гуманіста, лауреата Нобелівської премії Миру Фрітьйофа Нансена, другий – відомого польського педагога та письменника Януша Корчака.

Також зібрані кошти допоможуть втіленню психологічно-реабілітаційного проекту «Зіркове літо», присвяченого дітям Донбасу.

«Оскільки з нами працює багато психологів, у нас є така інформація щодо антагонізму до цих дітей. Звучать фрази: «О, там луганський пішов, чи донецький». Це вже не приємно. В рамках цього проекту ми хочемо показати, що ми всі однакові, ми живемо в єдиній Україні«, – розповіла представник «Ротарі-клубу» Ольга Змієвська.

За її словами, для проведення заходів на підтримку дітей переселенців із АТО долучаться зірки телебачення, кіно і радіо.

Як розповів один із організаторів благодійного аукціону, директор Українсько-норвезького центру культури та співробітництва імені Фрітьйофа Нансена Володимир Гальперін, для благодійного заходу свої роботи подарували найкращі харківські художники – загалом 22 картини.

Також для благодійного аукціону свою роботу надала відома американська художниця, що родом із Харкова, Людмила Синельник.

Серед організаторів благодійного аукціону – генеральне консульство Польщі в Харкові, Українсько-норвезький центр культури та співробітництва імені Фрітьйофа Нансена та «Ротарі-клуб» Харкова.

Фінальна частина аукціону з торгами відбудеться 25 червня.

XS
SM
MD
LG