Доступність посилання

ТОП новини

МВС: командира «Торнадо» і ще чотирьох міліціонерів беруть під варту


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Суди обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо командира роти міліції особливого призначення «Торнадо» і ще чотирьох осіб, повідомило в середу ввечері Міністерство внутрішніх справ.

Усього Департамент внутрішньої безпеки МВС спільно з Головною військовою прокуратурою ГПУ затримував вісім осіб: командира Руслана Онищенка і ще сімох нинішніх і колишніх працівників міліції, – мовиться в повідомленні. Усі вони «обґрунтовано підозрюються у вчиненні низки тяжких злочинів на території Луганської області».

Досудове розслідування та процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснює Головна військова прокуратура ГПУ, інформують в МВС.

Раніше в середу, 17 червня, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії: побої, катування, спричинення тілесних ушкоджень і особливо жорстоке сексуальне насильство за вказівкою й безпосередньої участі командира роти Руслана Онищенка.

Матіос також заявив, що після затримання підозрюваних порушників підрозділ вийшов із покори владі і погрожує відкрити вогонь на ураження в разі спроби наблизитися до місця дислокації роти для здійснення там процесуальних дій, у чому має підтримку декого з народних депутатів.

У роті у відповідь пов’язали затримання її командира з діяльністю підрозділу щодо затримання потягів, які, на думку бійців, «везуть контрабанду» на окуповані території чи з них. У Луганській ОВЦА назвали такі дії роти незаконними.

XS
SM
MD
LG